loading...
دانلود تحقیق و مقاله
محمد غفوری تبار بازدید : 193 چهارشنبه 27 مرداد 1395 نظرات (0)

ضمان در حقوق ایران

ضمان در حقوق ایران دسته: فقه و حقوق اسلامی
بازدید: 4 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 39 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 35

چنانچه در تبدیل تعهد تذكر داده شد، ضمان مبتنی بر انتقال دین است یعنی در نتیجة ضمان جنبة منفی تعهد، از مدیون بضامن منتقل می شود و مدیون اصلی بر می گردد

قیمت فایل فقط 7,000 تومان

خرید

ضمان در حقوق ایران


مبحث اول

 

    در ضمان عقدی

 


 

     در اصطلاح حقوقی ضمان دارای دو معنی است: معنی اعم و آن تعهد بمال و یا نفس انسانست و باین معنی ضمان شامل حواله و كفالت هم می شود، و معنی اخص و آن تعهد بمال است كه در ذمه دیگری قرار دارد كه ضمان عقدی می باشد و مادة «684» قانون مدنی آن را تعریف می نماید و می گوید «عقد ضمان عبارت است از اینكه شخصی مالی را كه بر ذمه دیگری است بعهده بگیرد».

 


 

     ضمان مبتنی بر انتقال دین است

 


 

      چنانچه در تبدیل تعهد تذكر داده شد، ضمان مبتنی بر انتقال دین است یعنی در نتیجة ضمان جنبة منفی تعهد، از مدیون بضامن منتقل می شود و مدیون اصلی بر می گردد، بنابراین هر گاه كسی ضامن دیگری شود، ذمه مدیون اصلی بری شده و فقط ذمه ضامن در مقابل طلبكار مدیون می شود. ولی نباید از نظر دور داشت كه می توان از مدیون ضمانت تضامنی نمود كه در نتیجة آن هر یك از ضامن و مضمون عنه در مقابل طلبكار مدیون باشند و آن در صورتی است كه این امر در عقد قید شود، خواه عقد مزبور بلفظ ضمان و مشتقات آن منعقد شود یا با لفظ دیگری كه معنی مقصود را برساند، زیرا در صورتی كه این امر در عقد تصریح گردد معلوم می شود كه قصد طرفین انتقال دین نمی باشد. و همچنین طرفین می توانند در عقد مزبور نحوة مطالبه را نیز قید كنند كه طلبكار بتواند از هر یك از ضامن و مضمون عنه كه بخواهد طلب خود را مطالبه كند و یا آنكه در صورت نپرداختن مضمون عنه بتواند از ضامن آن را مطالبه نماید. دلیل بر این امر عموم مفاد مادة «10» قانون مدنی و ذیل مادة «699» قانون مزبور است كه شرح آن خواهد آمد. بنابراین آنچه گذشت هر گاه كسی بطور مطلق ضامن دیگری شود، ضامن مزبور نقل ذمه مدیون بذمه ضامن می باشد و چنانچه طرفین بخواهند كه ضمان بصورت تضامن واقع گردد باید آن را در ضمان صریحاً قید نمایند.

 

     عقد ضمان علاوه بر شرائط خاصه، مانند عقود معینه دیگر باید دارای شرائط اساسی صحت معامله كه در مادة «190» قانون مدنی بیان شده است باشد.

 

     در ضمان سه نفر موجودند: مضمون عنه و آن مدیون اصلی است، مضمون له كه طلبكار است، و ضامن كه در اثر عقد ضمان بدهی مدیون اصلی را عهده دار می شود.

 


 

     ضمان از عقود عهدی می باشد

 


 

     ضمان عقدی است عهدی كه بین ضامن و مضمون له منعقد می گردد كه در نتیجة آن ضامن، دین مضمون عنه (مدیون اصلی) را در مقابل مضمون له (طلبكار) بعهده می گیرد كه بپردازد. مضمون عنه (مدیون اصلی) هیچگونه نقشی در عقد ضمان بازی نمی نماید و عقد بدون مداخله او منعقد می گردد، این است كه ماده «685» قانون مدنی می گوید: «در ضمان رضای مدیون اصلی شرط نیست» زیرا طلبكار مالك ذمه مدیون است و طبق قاعده مذكور در مادة «30» ق.م هر مالكی نسبت بمایملك خود حق همه گونه تصرف و انتفاع دارد. و بدین جهت رضایت مدیون می تواند او را ابراء كند و ضمان تبرعی صحیح می باشد، همچنانیكه در ایفاء دین از جانب غیر مدیون تبرعاً، رضایت مدیون شرط نیست (مادة 267 قانون مدنی)

 

     در عقد ضمان به دستور مادة «191» قانون مدنی طرفین عقد باید دارای قصد انشاء باشند به شرط مقرون بودن آن بچیزیكه دلالت بر قصد كند، بنابراین ایجاب از طرف ضامن و قبول از طرف مضمون له برای تحقق عقد ضمان لازم می باشد، این است كه قانون مدنی در مادة «689» می گوید: «هر گاه چند نفر ضامن شخصی شوند ضمانت هر كدام كه مضمون له قبول كند صحیح است».

 

     بعضی از فقهای امامیه رضایت باطنی مضمون له را خواه رضایت در حین عقد حاصل شده باشد  یا بعداً حاصل شود، برای انعقاد ضمان كافی دانسته اند، مستند اینان روایت ضمان علی امیرالمؤمنین است از مرده ای كه پیغمبر از نماز خواندن بر او امتناع فرمود تا اینكه امیرالمؤمنین از دین او ضمانت كرد، و حال آنكه طلبكار حضور نداشت. بنابراین نظریه، ضمان مانند عقود دیگر نمی باشد و بدون قبولی برضایت مضمون له منعقد می گردد. این امر آن را از عقد بودن خارج نمی نماید.

 


 

      تنجیر شرط صحت عقد ضمان می باشد

 


 

      در قسمت تعهدات و اقسام عقود بیان گردید كه تعلیق در عقد موجب بطلان نمی شود مگر آنكه قانون صریحاً در عقد معینی تنجیر را شرط صحت بداند. قانون مدنی تعلیق در ضمان را موجب بطلان آن دانسته و در مادة «699» می گوید: «تعلیق در ضمان مثل اینكه ضامن قید كند كه اگر مدینون نداد من ضامنم باطل است ولی التزام بتأدیه ممكن است معلق باشد». در مثال مزبور ضامن منجزاً ضمانت نكرده بلكه ضمانت او بر فرض عدم پرداخت دین از طرف مدیون می باشد و این امر تعلیق در عقد ضمان است ولی در صورتیكه ضمانت منجزاً واقع شود چنانچه ضامن بگوید من ضامنم ولی وفا و تأدیه دین را كه مرحله مؤخر از ضمان است  معلق قرار دهد اشكالی نخواهد داشت، چنانكه تأدیة آن را منوط به عدم پرداخت از طرف مدیون اصلی نماید، مثلاً بگوید من ضمامنم و اگر مدیون نپرداخت من می پردازم، زیرا در این فرض تعلیق، كه موجب بطلان ضمان باشد موجود نشده است. ضمان در فرض اخیر مانند ضمان در اعیان مضمونه است كه بضمان ید تعبیر می شود چنانكه در غصب است كه غاصب در نتیجة استیلا بر اموال غیر، ملزم می باشد عین مال را بصاحبش رد نماید و چنانچه تلف شود بدل آن را بدهد. ضمان غاصب نسبت به بدل معلق بر تلف عین است. بعضی از حقوقیین بر آنند كه تعلیق در وفاء در حقیقت تعلیق در ضمان است و قابل تفكیك از یكدیگر نمی باشد و نمی توان ضمان عقدی را بر ضمان ید قیاس نمود.

 

     تعلیقی را كه قانون مدنی موجب بطلان عقد می داند، در صورتی است كه معلق علیه خارج از شرائط صحت عقد باشد و الا چنانچه مادة «700» ق.م تصریح می نماید «تعلیق ضمان بشرائط صحت آن مثل اینكه ضامن قید كند كه اگر مضمون عنه مدیون باشد من ضامنم موجب بطلان آن نمی شود». فرقی نمی نماید شرائط صحت عقد كه مورد تعلیق قرار می گیرد از شرائط اساسی صحت معامله باشد مانند اهلیت، رضایت مضمون له و امثال آن چنانچه ضامن بگوید اگر دارای اهلیت داشته باشم، ضامنم، و یا از شرائط اختصاصی عقد ضمان باشد مانند مدیونیت مضمون عنه كه در مثال مذكور در مادة است.

 


 


 

                                                   شرایط اطراف ضمان

 


 

    اطراف ضمان عبارتند از:

 

1- ضامن

 

2-مضمون له

 

3-مضمون عنه

 

 

 

     اول - ضامن

 


 

     1 - چنانكه مادة «686» ق.م می گوید « ضامن باید برای معامله اهلیت داشته باشد» زیرا ضامن در عقد ضمان، تعهد بدین می نماید و اهلیت طبق مادة «190» ق.م از شرائط اساسی صحت كلیه معاملات است، بنابراین ضمان صغیر و مجنون باطل است زیرا آنان دارای اهلیت معامله نمی باشند. مجنون ادواری در حال افاقه و همچنین سفیه باذن قیم خود می تواند ضمانت كند هر گاه این امر را قیم بمصلحت او بداند.

 

     2 - طبق مادة «695» ق.م «معرفت تفضیلی ضامن به شخص مضمون له یا مضمون عنه لازم نیست». زیرا در ضمان مانند بسیاری از تعهدات شخصیت مضمون له علت عمده تعهد نمی باشد و مضمون عنه هم طرف عقد نیست تا شناختن او در عقد مورد توجه قرار گیرد، بنابراین لازم نیست نام و نسب آن دو را ضامن بداند، ولی چنانكه از مفهوم مادة بالا فهمیده می شود برای صحت ضمان معرفت اجمالی لازم است كه ضامن آن دو را از یكدیگر تمیز بدهد كه دائن كدامست و مدیون كدام، تا آنكه بتواند قصد خود را در عقد متوجه آنان كند كه دین كدام شخص را در مقابل كدام شخص بعهده می گیرد.

 

     3 - طبق مادة «690» ق.م در ضمان شرط نیست كه ضامن مالدار باشد زیرا ضامن، تعهد بتأدیه دین است و مانند اقتراض می باشد كه معسر و مفلس نیز می تواند قرض كنند. اثر اعسار ضامن آن است كه در موعد معین نمی تواند از عهدة ایفاء دین خود بر آید و این امر موجب ضرر مضمون له خواهد بود، بنابراین مضمون له باید در حین عقد از وضعیت مالی ضامن آگاه باشد، و در صورتیكه باعسار او آگاه بوده عقد ضمان غیر قابل فسخ می باشد و الاهر گاه مضمون له در وقت ضمان بعدم تمكن ضامن جاهل بوده و یا او را ملی می دانسته و یا طبق ظاهر، فرض ملائت برای او می نموده و پس از عقد كشف شد كه معسر است، بدستور مادة بالا می تواند عقد ضمان را فسخ نماید و مانند آن است كه مورد معامله در حین عقد معیب باشد. پس از فسخ عقد، ضمان منحل شده و دین بذمة مدیون اصلی عودت می یابد. بنابراین می توان گفت كه ملائت ضامن شرط لزوم عقد ضمان است مگر اینكه مضمون له بر اعسار ضامن در حین عقد آگاه باشد در صورتیكه ضامن در زمان عقد ضمان ملی بوده و بعداً معسر و یا مفلس شود، چنانكه دارائی او دچار حریق گردد، مضمون له خیار فسخ نخواهد داشت، زیرا شرط لزوم در حین عقد موجود بوده است و اعسار مؤخر نمی تواند در عقد مقدم تأثیر كند، همچنانیكه هر گاه در زمان عقد، ضامن معسر بوده و مضمون له از آن آگاه نباشد و پس از عقد ملی شود خیار مضمون له ساقط نمی شود، زیرا خیار در اثر اعسار محقق گردیده و چنانچه در بقاء آن پس از پیدایش ملائت تردید شود بقاء خیار استصحاب می گردد.

 

      خیار فسخ ضمان برای مضمون له، پس از كشف اعسار ضامن، فوری نیست و مادام كه خیار مزبور ساقط نشود مضمون له می تواند عقد ضمان را فسخ كند، زیرا فوریت دلیل می خواهد و دلیلی بر این امر موجود نیست و در صورت تردید حق خیار سابق استصحاب می شود.

 


 

     دوم - مضمون له

 


 

     اهلیت در مضمون له شرط صحت ضمان است، زیرا مضمون له یكی از طرفین عقد می باشد، و در اثر قبول ضمان كه انتقال دین است در امور مالی خود تصرف می نماید، بنابراین صغیر غیر ممیز و مجنون نمی توانند ضمان را قبول كنند ولی در صورتیكه مضمون له صغیر ممیز و یا سفیه باشد چنانكه مصلحت آنان اقتضاء نماید باذن قیم و ولی می توانند قبول ضمان كنند، زیرا چنانكه در وكالت گذشت عبارات آنان دارای اعتبار قانونی است ولی مستقلاً نمی توانند در امور مالی خود تصرف كنند و نقص مزبور را اذن قیم یا ولی كه ادارة امور آنان را عهده دار می باشند جبران می نماید.

 


 

    سوم - مضمون عنه

 


 

     1 - طبق مادة «685» ق.م : «در ضمان رضای مدیون اصلی شرط نیست» زیرا مدیون اصلی طرف عقد قرار نمی گیرد و انتقال دین بوسیلة ضامن و مضمون له كه طلبكار است بعمل می آید، و مالك دین می تواند هر گونه تصرفی در آن بنماید اگر چه مدیون عدم موافقت خود را اعلام دارد، همچنانكه طلبكار می تواند مدیون را ابراء نماید و یا طلب خود را به دیگری انتقال دهد. اثریكه بر مداخله مدیون اصلی مترتب است آن است كه هر گاه مضمون عنه از ضامن درخواست قبول ضمان كند و یا اذن دهد كه از او ضمانت نماید، ضامن می تواند آنچه را كه بمضمون له می پردازد تا حدود دین از مضمون عنه بخواهد. و در صورتیكه بدون اذن مدیون ضمانت كند، ضمان تبرعی تلقی می گردد. اذن صغیر غیر ممیز و مجنون بلااثر است زیرا قانون اعتباری برای عبارات آنها نشناخته است و اذن سفیه یا صغیر ممیز موجب مطالبة ضامن از مضمون عنه نخواهد گردید، زیرا اذن آنان در مورد مزبور موجب تصرف در امور مالی است و آنان اهلیت مزبور را ندارند.

 

     2 - اهلیت مضمون عنه شرط صحت عقد ضمان نمی باشد، زیرا مضمون عنه طرف عقد قرار نمی گیرد و طبق مادة «685» ق.م رضایت او نیز شرط صحت عقد ضمان نیست، بدینجهت است كه حتی با مخالفت و منع مضمون عنه، ضمان منعقد می گردد این است كه مادة «687» می گوید «ضامن شدن از محجور و میت صحیح است» بنابراین هر گاه كسی از دینی كه بر ذمه صغیر یا  مجنون یا میت است در مقابل طلبكار ضامن بشود ضمان معتبر می باشد. ضمان از میت با وجود زوال شخصیت حقوقی او كه ملاك مدیونیت است باعتبار دینی می باشد كه ذمة او مشغول بوده و الا از نظر حقوقی ، میت نمی تواند مورد تكلیف قرار گیرد تا مدیون شناخته شود.

 


 

     مورد ضمان

 


 

     چنانكه از مادة «684» ق.م كه می گوید: «عقد ضمان عبارت است از اینكه شخصی مالی را كه بر ذمة دیگری است بعهده بگیرد….» معلوم می شود، چیزی می تواند مورد ضمان قرار گیرد كه دو شرط زیر را دارا باشد.

 


 

     1 - مورد ضمان باید مال باشد

 


 

      چیزیكه مورد ضمان قرار می گیرد باید مال باشد خواه آنكه عین باشد مانند ده تن گندم كلی یا منفعت مانند مسافرت با هواپیما و خواه عملی باشد كه باید انجام شود مانند ساختمان كردن و خیاطی و امثال آن. عملی می تواند مورد ضمان واقع شود كه قید مباشرت متعهد در آن نشده باشد و الا چنانكه مورد تعهد عمل شخص متعهد باشد آن امر قابل انتقال بذمه دیگری نیست و چنانچه چنین تعهدی بشود تبدیل تعهد خواهد بود. و در صورتیكه عمل بشرط مباشرت مورد تعهد قرار گیرد آن عمل می تواند مورد ضمان واقع شود، زیرا مشروط له دائن با قبول ضمان، از مباشرت شخص معین صرفنظر نموده و مانند عمل مطلق می باشد، ولی هر گاه شرط مباشرت در تعهد اصلی به نفع مضمون عنه شده باشد، از نظر خیار تخلف شرط مضمون عنه حق تعهد خود را خواهد داشت چنانكه در اجاره گذشت. بنابر آنچه گذشت كسی نمی تواند از حقوق غیر مالی كه دیگری بر عهده دارد مانند تكالیف ولی و قیم ضمانت كند و بعهدة خود بگیرد.

 


 

      2 - مورد ضمان باید در ذمه باشد 

 


 

      مالی می تواند مورد ضمان قرار گیرد كه در ذمه مدیون باشد زیرا ضمان مبتنی بر انتقال دین است و دین در ذمه است.

 

         ضمان از اعیان مضمونه مانند مال مغصوب  و مال مقبوض به بیع فاسد و امثال آن (به این معنی كه كسی در مقابل مالك ملتزم شود مال مغصوب را كه درید غاصب است رد نماید و در صورت تلف شدن، بدل آن را از مثل یا قیمت بدهد و یا آنكه ملتزم شود كه در صورت تلف بدل مال مغصوب را از مثل یا قیمت به مالك رد نماید) این گونه ضمان از افراد ضمان عقد اصطلاحی نمی باشد و فقهای امامیه در صحت آن اختلاف دارند: دستة معتقد بر بطلان آن می باشد و استدلال می نمایند كه التزام برد عین در صورت وجود مال با آنكه غاصب خود  ملتزم برد آن است دو تعهد موجود می گردد و آن ضم ذمه بذمه دیگری است كه بر خلاف مفهوم ضمان می باشد، و التزام برد مثل یا قیمت در صورت تلف، ضمان از مالی است كه در ذمه نمی باشد، زیرا مالیكه هنوز تلف نشده  مثل یا قیمت آن در ذمة غاصب قرار نگرفته است. دستة دیگر معتقد بصحت اینگونه ضمان می باشند و چنین استدلالی می نمایند كه عمومات ادله شامل مورد مزبور می شود و از اقسام ضمان عقدی اصطلاحی بشمار نمی رود. علاوه بر این چنانكه از موارد مختلفه ضمان عقدی معلوم می گردد برای صحت ضمان كافی است كه مقتضی ثبوت دین در ذمه موجود باشد و ثبوت فعلی را لازم ندارد. از نظر قانون مدنی به نظر می رسد كه چنین تعهدی دارای تمامی شرائط اساسی برای صحت معامله است و طبق مادة «10» ق.م صحیح می باشد. و می توان صحت آن را از ملاك مادة «697» در مورد ضمان عهده از مشتری یا بایع نسبت به درك ثمن یا مبیع ، استنباط نمود، زیرا ضمان در مورد مزبور از اقسام ضمان اعیان مضمونه است و ضمان دین نمی باشد.

 

     دینی كه ممكن است مورد ضمان قرار گیرد عبارتست:

 


 

     اول - دینی كه در حین عقد ضمان مستقر باشد.

 


 

      منظور از دین مستقر دینی است كه در حین عقد ضمان بر ذمه مدیون ثابت و غیر متزلزل باشد، مانند دین ناشی از قرض و یا عوضین در بیع كلی مطلق، چنانكه كسی مال كلی بفروشد و دیگری نزد مشتری ضامن مبیع گردد و همچنین است هر گاه كسی مالی را بثمن كلی بخرد و دیگری نزد بایع ضامن ثمن شود. فرد كامل از دین، دینی است كه مستقر و ثابت در حین عقد می باشد.

 


 

     دوم - دینی كه در حین عقد ضمان متزلزل باشد. 

 


 

     منظور از دین متزلزل دینی است كه بر ذمه مدیون ثابت می باشد ولی در اثر وجود خیار و یا جهتی از جهات دیگر قابل سقوط است مانند عوضین در بیع خیاری، چنانكه كسی ضامن بایع، یا مشتری در بیع كلی خیری شود. در مورد مزبور ممكن است در اثر فسخ معامله دین بایع یا مشتری نسبت بمبیع یا ثمن ساقط گردد. مانند آن است ضمانت از مهر قبل از دخول چنانكه كسی ضامن زوج در مقابل زوجه نسبت به مهریكه در ذمة اوست بشود زیرا ممكن است در اثر طلاق قبل از دخول نصف آن ساقط گردد. در موارد مزبور دین در ذمه مدیون ثابت می باشد ولی متزلزل است، این است كه مادة «696» ق.م می گوید: «هر دینی را ممكن است ضمانت نمود اگر چه شرط فسخی در آن موجود باشد» مادة مزبور در مورد دین خیاری است ولی حكم آن از نظر وحدت ملاك باعتبار علت مستنبطه در تمامی اقسام دیون متزلزل جاری می شود.

 


 

     سوم - دینی كه سبب آن ایجاد شده است. 

 


 

    و آن در صورتی است كه سبب دین اصلی در حین عقد ضمان موجود باشد ولی دین هنوز تحقق پیدا نكرده و چنانچه مانعی بوجود نیاید دین حاصل می شود، مانند اجرت در جعاله قبل از انجام عمل كه پس از آن دین محقق می گردد و همچنین است مال السبق و مال الرمایه قبل از انجام عمل كه پس از عمل، دین بوجود می آید. به نظر می رسد كه ضمان از چنین دینی پس از عقد جعاله و سبق و رمایه و قبل از شروع بعمل صحیح باشد، زیرا علاوه بر آنكه ضمان از چنین دینی را منطق ساده اجتماعی می پسندد و ذوق سلیم حقوقی آن را می پذیرد، مفهوم مادة «691» ق.م كه می گوید « ضمان دینی كه هنوز سبب آن ایجاد نشده است، باطل است» دلالت دارد كه وجود سبب دین در حین عقد برای صحت ضمان كافی است، اگر چه دین هنوز موجود نشده باشد ولی بعداً در اثر انجام عمل حاصل گردد، آن ضعیف ترین افراد عهده است.

 

     فقهای اسلام در صحت ضمان از دینی كه سبب آن ایجاد نشده باشد، دارای عقائد مختلفی هستند: عده ای آن را باطل می دانند و استدلال می كنند كه در مورد مزبور دین در ذمه مضمون عنه ثابت نمی باشد و ضمان مالم یجب است و آن باطل می باشد. عده ای دیگر ضمان مزبور را صحیح می دانند، دلیل نظر اینان آیه كریمة : و لمن جاء به حمل بعیر و انا به زعیم می باشد و بر آنند كه دلیلی كه ضمان مالم یجب را مطلقا باطل بداند موجود نیست.

 

     اما دینی كه در حین عقد ضمان سبب آن ایجاد نشده است طبق مادة «691» ق.م ضمان از آن باطل می باشد، مانند مسئولیت ناشی از تعدی و تفریط در مورد امانت از قبیل ودیعه، عاریه، مضاربه و امثال آنها. عقود مزبوره طبیعتاً غیر مضمونه می باشند یعنی در زمان عقد متصرف امین است و مسئولیتی ندارد و  مسئولیت او در اثر تعدی و تفریط حادث می شود و ضمان از مسئولیت مزبور قبل از تعدی و تفریط صحیح نمی باشد. مورد مزبور را با مورد غصب و مقبوض بعقد فاسد كه ضمان از آن صحیح می باشد، نمی توان قیاس نمود اگر چه در هر دو مورد، ضمان بدادن بدل از مثل و قیمت است، زیرا در مورد غصب و مقبوض بعقد فاسد در حین عقد ضمان، سبب مسئولیت كه همان غصب و قبض مبیع بعقد فاسد است موجود می باشد. ولی در مورد عقود غیر مضمونه مانند عاریه و ودیعه در حین عقد ضمان، سبب مسئولیت موجود نشده زیرا سبب مسئو.لیت  عمل تعدی و تفریط می باشد كه بنابر فرض پیدایش نیافته است. بعضی از فقهای امامیه تمایل بصحت ضمان در موارد مزبور نموده اند. با توجه بمادة «10» ق.م بنظر می رسد كه تعهد مزبور الزام آور است مخصوصاً آنكه منطق سادة اجتماع آن را می پذیرد.

 


 

                     مسائلی چند كه در مورد ضمان از دین بحث می شود

 


 

     الف - ضمان عهده نسبت بدرك مبیع یا ثمن

 


 

      طبق مادة «697» ق.م ضمان عهده از مشتری یا بایع نسبت بدرك مبیع یا ثمن در صورت مستحق للغیر در آمدن آن جائز است. چنانكه از ماده «390» و «391» ق.م. معلوم می گردد در صورتیكه مبیع مستحق للغیر در آید بایع باید ثمنی را كه گرفته است بمشتری پس دهد، مسئولیت برد ثمن را در مورد مزبور ضمان درك مبیع گویند. و همچنین است ضمان درك نسبت بثمن یعنی هر گاه ثمن عین شخصی، مستحق للغیر در آید بایع باید ثمنی را كه گرفته است بمشتری رد كند، این مسئولیت را ضمان درك ثمن گویند.

 

     ضمان عهده از بایع نسبت بدرك مبیع و آن چنان است كه كسی از بایع نزد مشتری ضمانت بنماید كه هر گاه مبیع مستحق للغیر در آید، عین ثمنی را كه بایع گرفته بمشتری رد كند و در صورت تلف بدل آن را از مثل یا قیمت بدهد.

 

     ضمان عهده از مشتری نسبت بدرك ثمن، چنان است كه كسی از مشتری نزد بایع ضمانت نماید كه هرگاه ثمن عین شخصی مستحق للغیر در آید، ضامن،  عین مبیع را ببایع مسترد كند و چنانچه تلف شده بود بدل آن را از مثل یا قیمت باو بدهد.

قیمت فایل فقط 7,000 تومان

خرید

برچسب ها : ضمان در حقوق ایران , ضمان در حقوق ایران , ضمان , حقوق ایران , پروژه , پژوهش , مقاله , جزوه , تحقیق , دانلود پروژه , دانلود پژوهش , دانلود مقاله , دانلود جزوه , دانلود تحقیق

 

Google

About 2,090,000 results (0.43 seconds) 

Search Results

ضمان در حقوق ایران - جدیدترین های اینترنت

jadidtarinsite.rozblog.com/.../-ضمان-در-حقوق-ایران-.ht...

Translate this page

ضمان در حقوق ایران دسته: فقه و حقوق اسلامی بازدید: 1 بار فرمت فایل: doc حجم فایل: 39 کیلوبایت تعداد صفحات فایل: 35 چنانچه در تبدیل تعهد تذكر داده…, ضمان در ...

نگرشي برضمان درك مبيع در حقوق مدني ايران - نگرشی بر ضمان درک مبیع ...

library.tebyan.net/fa/Viewer/Text/76863/1

Translate this page

كليات الف مفهوم ضمان درك واژه «ضمان» در لغت به معناي «برعهده گرفتن»1 و «كفالت كردن»2 است و در ... نگرشی بر ضمان درک مبیع در حقوق مدنی ایران - نسخه متنی.

ضمان و اقسام آن

www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition...

Translate this page

ضمان در لغت به معناي التزام، تعهد و كفالت است و دراصطلاح حقوقي، تعهد، بودن ... 1)امامی، سیدحسن؛ حقوق مدنی، تهران، كتاب‌فروشی اسلامیه، 1376، چاپ سیزدهم، ج 2، صص ...

تحقیق در مورد ضمان در حقوق ایران - دانلود مطالب علمی

www.docs.blogsky.com/1395/05/08/post-12118/

Translate this page

Jul 29, 2016 - تحقیق در مورد ضمان در حقوق ایران - پروژه دانلود | دانلود فایل , پروژه .... تحقیق در مورد بررسی مسأله حضانت اطفال در حقوق مدنی ایران و فرانسه[1] ...

زمان رجوع ضامن به مضمون عنه در حقوق مدنی ایران و فرانسه - فقه و حقوق اسلامی

law.tabrizu.ac.ir/article_3180.html

Translate this page

by ابوعطا - ‎2014

بدین ترتیب، در حقوق مدنی ایران، به تبع فقه امامیه[1]، اثر ضمان، انتقال مال موضوع دین، از ذمه مضمون‌عنه به ذمه ضامن (نقل ذمه) و بری شدن مضمون‌عنه یا مدیون اصلی در برابر ...

صحت تعدد ضمانت‌ها از یک دین در حقوق ایران و فقه امامیه

law.journals.isu.ac.ir/article_1021_0.html

Translate this page

by اسدی - ‎2012

صحت تعدد ضمانت‌ها از یک دین در حقوق ایران و فقه امامیه ... 1-1. ضمان به قید شمول تمام دین. چنان‌چه ضامنین متعدد، در ضمن عقود ضمان مجزا از هم، تمامی دین مضمونٌ‌عنه را مورد ...

بررسی ضمان درک در حقوق ایران معاصر و فقه

thesis.um.ac.ir/moreinfo-54246-pg-1.html

Translate this page

تبیین مفهوم ضمان درک در فقه مقارن و قانون مدنی معاصر، موضوع این پایان نامه راتشکیل می دهد.مفهوم ضمان درک را این گونه میتوان تبیین کرد که هرگاه عینی مورد ...

ضمان غاصب نسبت به منافع در فقه اسلامی و حقوق مدنی ایران

https://jjfil.ut.ac.ir/article_28422.html

Translate this page

by ابهری - ‎2011

خواهیم دید که غاصب براساس قواعد ضمان ید و اتلاف، ضامن منافع متصل و منفصل مال می باشد. ... زمستان 1389، صفحه 1-196. شماره 1. تابستان و پاییز 1389، صفحه 1-231 ... منابع فقهی و حقوق مدنی ایران، تردیدی وجود ندارد لیکن در مورد ضمان غاصب نسبت ...

حقوقدان - مسئولیت مدنی در حقوق ایران

pormahmood.blogfa.com/post/2

Translate this page

حقوقدان - مسئولیت مدنی در حقوق ایران - تخصصی حقوق - حقوقدان. ... 1-ضمان عقدی :نوعی از انتقال دین بوده که ماده 684ق م آن را چنین بیان نمود وآن عبارتست از اینکه ...

دانلود پایان نامه رشته حقوق با موضوع ضمان عقدی حقوق ایران | مرجع دانلود ...

www.payanname.net › علوم انسانی › رشته حقوق

Translate this page

دانلود پایان نامه رشته حقوق با موضوع ضمان عقدی حقوق ایران. مرداد 1, 1394 /0 دیدگاه /در رشته .... اطراف ضمان عبارتند از: 1- ضامن. 2-مضمون له. 3-مضمون عنه. اول – ضامن.

زمان انتقال مالکیت مبیع و ضمان معاوضی در حقوق ایران - کلینیک حقوقی ...

law123.blogfa.com/post/34

Translate this page

کلینیک حقوقی دانشگاه آزاد دامغان - زمان انتقال مالکیت مبیع و ضمان معاوضی در حقوق ایران - آشنایی با کلینیک ... 1-2 – زمان انتقال مالکیت مبیع در حقوق ایران :.

دانلود پایان نامه در مورد ضمان در حقوق ایران - بیر دانلود

birdownload.epage.ir/.../module.news_Page._TypeId....

Translate this page

Nov 9, 2015 - عقد ضمان مفهوم ضمان درک فصل اول : قلمرو ضمان درک در حقوق ایران ضمان .... در مورد بیع مال آینده دو فرض متصور است 1- بیع سلم یا سلف 2- بیع مال ...

قاعده مایضمن در حقوق مدنی ایران؛ با رویکردی تطبیقی

csiw.qom.ac.ir/article_562_93.html

Translate this page

در حقوق مدنی ایران نیز می‌توان ردپای استفاده از مفاد این قاعده را یافت. ... 1استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز (نویسنده مسؤول). ... اکبری بابوکانی، احسان و شاکری، محسن، 1391ش، ضمان ناشی از بطلان اعمال حقوقی معاوضی: در حقوق ایران، مصر، فرانسه ...

ضمان ناشی از بطلان اعمال حقوقی معاوضی (در حقوق ایران مصر فرانسه و فقه ...

ijrj.baboliau.ac.ir/article-1-342-fa.html

Translate this page

by شاملی - ‎2012

در این مقاله به بررسی مفهوم ضمان و بطلان اعمال حقوقی، مسؤولیت و آثار حقوقی ناشی از بطلان عقود و ... همانندی نظام حقوقی ایران و مصر از جهت تبعیت از نظام حقوقی نوشته، تأثیرگذاری حقوق فرانسه بر ... URL http://ijrj.baboliau.ac.ir/article-1-342-fa.html.

ایران داوری - ضمان معاوضی در حقوق داخلی و کنوانسیون بیع بین الملی۱۹۸۰

irandavary.blogfa.com/post-483.aspx

Translate this page

ایران داوری - ضمان معاوضی در حقوق داخلی و کنوانسیون بیع بین الملی۱۹۸۰ - محمد ... ب-تسلیم حکمی که به هشت قسمت تقسیم می شود:1-تلف مبیع توسط مشتری قبل از ...

[PDF]ﻗﺎﻋﺪه اوﻟﻲ در ﻣﺴﺌﻮﻟﻴﺖ ﮔﻴﺮﻧﺪه اﻣﻮال در ﺣﻘﻮق اﻳﺮان و ﻓﻘﻪ

ganj.irandoc.ac.ir/articles/download_sparse/523334

Translate this page

Page 1 ... اوﻟﻲ را در ﻣﻮارد اﻣﺎﻧﻲ ﻋﺪم ﺿﻤﺎن ﻣﻴﺪاﻧﻨﺪ و اﺳﺘﻴﻤﺎن را اﺳ. ﺘﺜﻨﺎﻳﻲ ﺑﺮ ﻗﺎﻋﺪه ﺿﻤﺎن ﻳﺪ ﻧﻤﻲ داﻧﻨﺪ . ﻛﻠﻤــﺎت ﻛﻠﻴــﺪي. : ﻗﺎﻋﺪه،ﻗﺎﻋــﺪه اوﻟﻲ،ﻣـﺴﺌﻮﻟﻴﺖ،ﻣﺎل،ﻗﺎﻋﺪه اﺳـﺘﻴﻤﺎن،ﻗﺎﻋﺪه ﺿـﻤﺎن ﻳـﺪ،ﺣﻘﻮق. اﻳﺮان،ﻓﻘﻪ اﻣﺎﻣﻴﻪ ...

کار تحقیقی بررسی فقهی و حقوقی ضمان معاوضی - نسخه قابل چاپ

copynet.samenblog.com/print/LowZemanmoavezi.htm

Translate this page

37, مبحث اول : ضمان معاوضی و انتقال مالکیت. 37, گفتار اول : زمان انتقال مالکیت مبیع : 38, گفتار اول- زمان انتقال مالکیت مبیع در فقه اسلامی و حقوق ایران. 38, 1 ـ1 ...

خرداد ۱۳۸۶ - یادداشت های حقوقی محمد مومنی - blogfa.com

www.momeni270.blogfa.com/8603.aspx

Translate this page

بررسی ماهیت ضمانت در حقوق ایران(مقایسه تحلیلی در حقوق تجارت و حقوق مدنی) ..... 1- ضمان عقد عهدی است و رکن اصلی آن را تعهد ضامن به پرداخت دین مضمون عنه تشکیل ...

بررسی تطبیقی ضمان قهری پزشکان و مراکز درمانی در نظامهای حقوقی ...

clr.modares.ac.ir/article_11803.html

Translate this page

by شریفی* - ‎2014 - ‎Related articles

از طرفی، با توجه به حاکمیت نظریه تقصیر در نظام حقوقی ایران، مشکلات متعددی در مسیر ... لذا تبیین ضمان قهری مرکز درمانی، خواه هنگامی که خود مرکز مقصر است و خواه به ... 1استادیار دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران.

پایان نامه ارشد گروه الهیات گرایش فقه و مبانی حقوق - دانلود پایان نامه و ...

arshadha.ir/پایان-نامه-ارشد-گروه-الهیات-گرایش-فقه-و/

Translate this page

Mar 13, 2016 - 53. 2-1-1-1- قاعده ی علی الید.. 54. 2-2- ضمان نماء در فقه اهل سنت.. 60. فصل سوم: نماء ومنافع ومسئولیت متعاملین نسبت به نماء وثمن در حقوق مدنی ایران.

وضعیت تضمینات پس از انتقال طلب یا انتقال دین(1)/ محمد‌هادی ساعی

ijtihad.ir/ContentDetails.aspx?itemid=236

Translate this page

در حقوق ایران دو عقد ضمان و حواله‌ برای انتقال طلب پذیرفته شده است. در حقوق کشورهای مختلف معمولاً دو نهاد حقوقی تبدیل تعهد و انتقال آن به صورت مجزا و منفک از هم ...

ترتیب اموال زوجین در حقوق ایران و فرانسه (1)

www.hawzah.net/.../ترتیب-اموال-زوجین-در-حقوق-ایرا...

Translate this page

حقوق ایران به پیروی از فقه امامیه قائل به اصل استقلال مالی زوجین در مالکیت، اداره ...... فقها در اثبات این ضمان دو دلیل مطرح کرده اند: 1- قاعده «احترام مال مسلم » که دال بر ...

دانستنی های قانون - عدم النفع در حقوق ایران

attorneyamir.blogfa.com/post-102.aspx

Translate this page

اما فقه عامه در مورد منافع غيرمستوفات چه در فرض غيرغصب و چه در فرض غصب قائل به ضمان نيستند زيرا فقه عامل اصل منفعت را مال نمي‌شناسند. 1- ضمان منافع اعيان ...

ماهیت حقوقی تضمین - ضمانت در ایران

mostadal.com/fa/index.php?...

Translate this page

Aug 5, 2014 - ماهیت حقوقی تضمین - ضمانت در ایران, PDF · چاپ · نامه الکترونیک .... 1-ضمان اشخاص در حقوق مدنی:در عقد ضمان قانون مدنی ماده 684 ضمان اشخاص را ...

ضمان غاصب نسبت به منافع در فقه اسلامی و حقوق مدنی ایران - پایگاه ...

www.noormags.ir/.../ضمان-غاصب-نسبت-به-منافع-در-فقه-اسلامی-و-حقوق-...

حمید ابهری,علی اکبر ایزدی فرد ; مجله: فقه و مبانی حقوق اسلامی ; پاییز و زمستان 1389 - شماره 3 ;

حقوق مدنی - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

https://fa.wikipedia.org/.../حقوق_مدن...

Translate this pagePersian Wikipedia

حقوق مدنی مهم‌ترین شاخه حقوق خصوصی است که به بررسی و تنظیم روابط افراد جامعه با ... ۲ رشته‌های جدا شده از حقوق مدنی; ۳ موضوعات حقوق مدنی; ۴ منابع حقوق مدنی در ایران ... لنگرودی (وصیت، ارث (۲ جلد)، حقوق تعهدات، حقوق خانواده، ضمان عقدی، کفالت، رهن و ...

پایان نامه ضمان نسبی در حقوق کیفری ایران | دانلود رایگان پایان نامه ...

tahghigh20.ir/پایان-نامه-ضمان-نسبی-در-حقوق-کیفر...

Translate this page

Jun 22, 2016 - دانشگاه قم دانشکده حقوق پایان‌نامه دوره کارشناسی ارشد حقوق جزا و ... پایان نامه ضمان نسبی در حقوق کیفری ایران .... 1- نظریه ضمان سبب مقدم در تأثیر ...

ضمان در حقوق ایران - ایران دانشجو - سل یو

irandaneshjoo.test.com/product-63093-ضمان-در-حقوق-ا...

Translate this page

1 - چنانكه مادة «686» ق.م می گوید « ضامن باید برای معامله اهلیت داشته باشد» زیرا ضامن در عقد ضمان، تعهد بدین می نماید و اهلیت طبق مادة «190» ق.م از شرائط اساسی صحت ...

حقوق آدمی - عقود معین - عقد ضمان

lawadami.blogfa.com/post/195/عقود-معین-عقد-ضمان

Translate this page

Feb 8, 2014 - 8-1. تعریف عقد ضمان : ضمان در معنای لغوی مورد اختلاف است، برخی گفته اند: ... بنابراین در سیستم حقوقی ایران عقد ضمان موجب نقل ذمه به ذمه است.

SID.ir | فصلنامه حقوق- مجله دانشكده حقوق و علوم سياسي-بهار 1388-دوره 39 ...

fa.journals.sid.ir/JournalListPaper.aspx?ID=20873

Translate this page

نمایه مقالات فصلنامه حقوق- مجله دانشكده حقوق و علوم سياسي 1 علمی پژوهشی ... 7 : قاعده عدم پذيرش شهادت بر مسموعات و استثنائات آن در نظام كامن لا با نگاهي تطبيقي به حقوق ايران ... كليد واژه: ضمان، درک، عهده، مستحق للغير، خسارت، غرامت، مبيع، ثمن.

وبلاگ حقوقی و روابط عمومی کاوش - بررسی ماهیت ضمانت در حقوق ایران

kjavadi.blogfa.com/.../بررسی-ماهیت-ضمانت-در-حقوق-...

Translate this page

رابطه ضمان در حقوق مدنی و حقوق تجارت. دو موضع مخالف از حیث اصل دانستن نقل ذمه در حقوق تجارت با اصل دانستن ضم ذمه وجود دارد: 1- طبق نظر دسته اول در حقوق ایران اصل، ...

معنی عقد | لغت نامه دهخدا - واژه یاب

www.vajehyab.com/dehkhoda/عقد-1

Translate this page

در فقه سه معنی برای عقدگفته شد: 1- عقد به معنی عهد. ... تمایل در تألیفات مؤلفین «حقوق جدید» بر این است که کلمه ٔ عقد در این معنی ... در مقابل این اصطلاح ، اصطلاح «عقد ضمان » قرار میگیرد و آن عقدی است که هدف از آن ... (ماده ٔ 191 قانون مدنی ایران ).

جزوه عقد ضمان - وبلاگ تخصصي حقوق ايران

www.dad-law.blogfa.com/post-2447.aspx

Translate this page

Jan 7, 2011 - ضمان به این معنی (لغوی) به اعتبار اینکه اسباب و علل بوجود آورنده آن ارادی یا قهری باشد به دو قسم تقسیم می شود: 1- ضمان قهری: اگراراده متعهد در ایجاد ...

حقوق ایــــرانــــــ ،حــقوق مـــن

www.iranlaw89.blogfa.com/tag/ضمان-پزشک

Translate this page

اذن و برائت نسبت به ضمان پزشک/مسئولیت پزشک منوط به اثبات تقصیر وی است ... 1. مرحوم حاج شيخ محمد حسين اصفهاني (كمپاني) ضمان را محال موضوع في الحقيقه ...

[PDF]اﯾﺮان ﻣﺪﻧﯽ ﺗﻀﺎﻣﻦ ﻋﻘﺪي در ﺣﻘﻮق

www.ensani.ir/storage/.../20121212124555-9580-12....

Translate this page

Dec 12, 2012 - ﺻﻔﺤﺎت. 93. ﺗﺎ. 108. ﺗﻀﺎﻣﻦ ﻋﻘﺪي در ﺣﻘﻮق. ﻣﺪﻧﯽ. اﯾﺮان. ﺳﺎم ﻣﺤﻤﺪي. *. . ﺟﻤﺸﯿﺪ ﯾﺤﯿﯽ. ﭘﻮر .... ﺷﺮح ﻣﺠﻠﻪ اﻻﺣﮑﺎم اﻟﻌﺪﻟﯿﻪ. /1/. 353 .) در ﺣﻘﻮق ﻣﺼﺮ ﻧﯿﺰ ﺿﻤﺎن از ﻧﻮع و ﺛﯿﻘﻪ. اي. (. ﻃﻮﻟﯽ. ).

Ghavanin.com : Iran Law Database Leading and powerfull iranian law ...

www.ghavanin.ir/PaperDetail.asp?id=121

Translate this page

( دفتر نشريه مؤسسه حقوق تطبيقي ) قراردادهاي تضميني 1- ضمانت در لغت بمعناي : كفالت ، التزام ، اشتمال و معاني ديگري از اين قبيل آمده است . 2- ضمان در اصطلاح حقوق ...

وکالت آن لاین - ضمان پزشک در فقه و حقوق اسلامی (1) - سایت وکیل | وکالت

www.vekalatonline.ir/.../ضمان-پزشک-در-فقه-و-حقوق-...

Translate this page

Nov 28, 2013 - ماده 319 قانون مجازات اسلامی ایران که بر اساس شرع مقدس اسلام تدوین شده است، می گوید: «هرگاه طبیبی گرچه حاذق و متخصص باشد در معالجه هایی که ...

مقالات حقوق خصوصي [آرشیو] - سایت علمی دانشجویان ایران

www.daneshju.ir/forum/sitemap/f-991.html

Translate this page

مشاهده نسخه کامل : مقالات حقوق خصوصي .... مقاله ضمان معاوضي در بيع; مقاله قراردادهاي بيع تنظيمي بنگاه‌هاي معاملا‌تي و ايرادهاي آن; مقاله معامله به قصد ... مقاله بحثی پیرامون قابل مطالبه بودن ضرر و زیان معنوی ناشی از جرم; مقاله مطالعه‌ء تطبیقی ارث زن(1) ...

آثار حقوقی ادعای مالکیت شخص ثالث نسبت به مبیع در حقوق ایران، مصر ...

www.jlj.ir/article_10835.html

Translate this page

مقررات حاکم در حقوق ایران در بحث معاملات فضولی و ضمان درک، دلالت بر این دارد که نتیجه چنین ادعایی، ... امامی، سیدحسن، حقوق مدنی ج 1، اسلامیه، چاپ دوازدهم، 1372.

[PDF]: ناوین پیشنهادی ع • 1. عمومي در ایران - رژیم حقوقي اموال دولتي • 2. رژیم

taybad.ac.ir/my_doc/taybad/.../pish%20hoghoogh.pdf

Translate this page

ناوین پیشنهادی. : • .1. رژیم حقوقي اموال دولتي. -. عمومي در ایران. • .2. رژیم حقوقي دعاوی دولتي در ایران ...... تطبیقي. 61 . روابط اطراف ضمان عقدی در حقوق مدني ایران. 62.

انتخاب موضوع برای کار تحقیقی 1 و 2 برای دانشجویان رشته حقوق

hoghooghiha.loxblog.com/.../موضوع%20کار%20تحق...

Translate this page

دانلود پایان نامه کار تحقیقی ضمـان معاوضـی با فرمت ورد 90 صفحه ... جرم انگاري برخي از عنوانهاي حقوقي در ايران و تاثيرملاحظه هاي سياسي و اجتماعي بر آن.

فصلنامه اندیشمندان حقوق - اثرتسلیم مبیع در انتقال ضمان معاوضی ...

lawscholars.ir/...1/80-اثرتسلیم-مبیع-در-انتقال-ضما...

Translate this page

اثرتسلیم مبیع در انتقال ضمان معاوضی(انتقال خطر)درفقه امامیه و حقوق موضوعه ایران وکنوانسیون بیع بین المللی کالا بامطالعه تطبیقی درحقوق انگلیس. 1- دکتر ...

مفهوم ضمان معاوضی در کنوانسیون و حقوق ایران » سایت تحقیق 1

tahghigh1.ir › حقوق

Translate this page

Nov 19, 2014 - مفهوم ضمان معاوضی در کنوانسیون و حقوق ایران. ضمان معاوضي در يک تعريف ساده عبارت از[1] يك حقيقت كاملاً شناخته شده در زندگي مي‌باشد و اينكه ...

ضمانت نامه بانکی وماهیت حقوقی آن در حقوق ایران | پایگاه خبری تحلیلی ...

www.vakilemelat.ir/fa/news/view/140064

Translate this page

ضمانت نامه بانکی وماهیت حقوقی آن در حقوق ایران,ضمانت نامه بانکی وماهیت حقوقی آن ... 1.در ضمان قانون مدنی وجود دین یا سبب شرط تحقق است در حالیکه در ضمانت نامه های ...

اطلاعات کتاب : حقوق مدنی: الزامهای خارج از قرارداد: ضمان قهری: مسوولیت مدنی

vista.ir/.../حقوق-مدنی-الزامهای-خارج-از-قرارداد-ضمان-قهر...

Translate this page

پدیدآورندگان : نویسنده: ناصر كاتوزیان موضوع : حقوق مدنی - ایران - اصطلاحها و تعبیرها ناشر ... حقوق مدنی: الزامهای خارج از قرارداد: ضمان قهری: مسوولیت مدنی ... حقوق مدنی 6: عقود معین 1 (بیع - معاوضه - اجاره - جعاله - قرض - صلح) · دوره مقدماتی حقوقی مدنی ...

[PDF]مقایسه ضمانت نامه های بانکی با نهادهای مشابه در حقوق ایران - سیویلیکا

www.civilica.com/PdfExport-ICESCON01_1040=مقای...

Translate this page

Page 1 ... ﺣﻤﻴﺪﺭﺿﺎ ﭘﺮﻫﺎﻡ ﻣﻬﺮ - ﻋﻀﻮ ﻫﻴﺎﺕ ﻋﻠﻤﻲ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﻣﻠﻲ ﺯﺍﺑﻞ ،ﮔﺮﻭﻩ ﺣﻘﻮﻗ،ﺎﻳﺮﺍﻥ. ﺧﻼﺻﻪ ﻣﻘﺎﻟﻪ: ﻋﻘﺪ ﺿﻤﺎﻥ ﺍﺯ ﻋﻘﻮﺩﯼ ﺑﻮﺩﻩ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺷﺨﺼﯽ ﮐﻪ ﻫﯿﭻ ﺩﺧﺎﻟﺘﯽ ﺩﺭ ﻗﺮﺍﺭﺩﺍﺩ ﻣﯿﺎﻥ ﻃﺮﻓﯿﻦ ﻧﺪﺍﺷﺘﻪ ﻣﺘﻌﻬﺪ ﻣﯽ. ﺷﻮﺩ ﻣﺒﻠﻎ ﻣﻮﺭﺩ ...

تضامن عقدی در حقوق مدنی ایران - مجله مطالعات فقه و حقوق اسلامی

feqh.journals.semnan.ac.ir/browse.php?a_id...1...

Translate this page

by محمدی - ‎2012

م با انعقاد عقد ضمان، ذمه‌ی مضمون عنه بری و ذمه‌ی ضامن در برابر طلب‌کار مشغول می‌شود. هر چند ماده‌ی ... URL http://feqh.journals.semnan.ac.ir/article-1-84-fa.html. محمدی سام، ...

ماهيت حقوقي ضمانت‌نامة بانكي بين‌المللي و مقايسه آن با نهادهاي سنتي

www.mofidu.ac.ir/.../ArticlesViewPrintable.aspx?...

Translate this page

مرتضي شهبازي نيا. چكيده. ضمانت نامة بانكي و ضمان عقدي از اين جهت كه هر دو ... در حقوق ايران اين قرارداد را ميتوان از نوع قراردادهاي خصوصي موضوع ماده 10 قانون مدني به ...

( عقود معین) آثار و احکام عقد ضمان - وبلاگ تخصصي حقوق ايران

dad-law.ir/post-1417.aspx

Translate this page

Aug 6, 2010 - عقد ضمان آثار مخصوص به خود دارد و تابع احکام خاصه ای است که در ذیل به بررسی آن می پردازیم : 1) اقاله یا فسخ عقد ضمان : سؤال : آیا طرفین عقد ضمان ...

[PDF]وضعیت تضمینات پس از انتقال طلب یا انتقال دین 682 - مرکز تحقیقات ...

ierc.sbu.ac.ir/File.ashx?ID=3169

Translate this page

دارای آثار خاص خود هستند ولی در حقوق ایران انتقال دین و تبدیل تعهد دارای یک مفهوم و آثار ... های ضمان و حواله. می. باشند. -1. آشنایی با انتقال تعهد و تبدیل تعهد. -1. 1.

Searches related to ضمان در حقوق ایران 1

 

ضمان معاوضی چیست؟

 

ضمان عهده

 

ضمان درک

 

ضمان درک مبیع

 

ضمان قهری چیست

 

ضمان قهری دکتر کاتوزیان

 

مفهوم ضمان درک

 

ضمان درک ثمن

1

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

Next

Unknown - Use precise location

 - Learn more   

Help Send feedback Privacy Terms

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 4728
  • کل نظرات : 22
  • افراد آنلاین : 97
  • تعداد اعضا : 13
  • آی پی امروز : 321
  • آی پی دیروز : 102
  • بازدید امروز : 815
  • باردید دیروز : 153
  • گوگل امروز : 4
  • گوگل دیروز : 6
  • بازدید هفته : 968
  • بازدید ماه : 968
  • بازدید سال : 102,451
  • بازدید کلی : 1,404,176