loading...
دانلود تحقیق و مقاله
محمد غفوری تبار بازدید : 153 چهارشنبه 14 مهر 1395 نظرات (0)

انسان ، طبیعت و معماری

انسان ، طبیعت و معماری دسته: معماری
بازدید: 2 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 939 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 14

شناخت پایداری به عنوان نگرشی اخلاقی، به منظور تعبیر و شناخت صحیح از معماری مبتنی بر این نگرش، حایز اهمیت فراوان است از آن جا كه معماری به تعریف رابطه میان «انسان» و «محیط» می‌پردازد، برای پایدار بودن می‌بایست از جایگاه ارزشی – اخلاقی مبتنی بر تفكر پایداری تبیین شود

قیمت فایل فقط 3,600 تومان

خرید

انسان ، طبیعت و معماری   

 

پایداری نگرشی است كه از تغییر نگاه انسان به جهان متولد شده است. و این تغییر نگاه چیزی نیست جز هماهنگی منطقی با طبیعت. در واقع معماری پایدار، شامل تركیبی از ارزش‌های مهم و سازنده می‌باشد كه در نهایت محصولی هماهنگ با محیط ارائه می‌دهد. ارزش‌هایی چون زیبایی‌شناسی، جامعه، سیاست، محیط، اخلاق و ... همگی در كنار هم و با بهره‌گیری از دانش‌ها و تجربیات سازنده، به ارائه محصولی بادوام، متعادل، هماهنگ با محیط و پایدار می‌پردازد. ساختمانی كه بر اساس اصول معماری پایدار ساخته می‌شود انعطاف پذیر و تا حدودی سیال است.

شناخت پایداری به عنوان نگرشی اخلاقی، به منظور تعبیر و شناخت صحیح از معماری مبتنی بر این نگرش، حایز اهمیت فراوان است. از آن جا كه معماری به تعریف رابطه میان «انسان» و «محیط» می‌پردازد، برای پایدار بودن می‌بایست از جایگاه ارزشی – اخلاقی مبتنی بر تفكر پایداری تبیین شود. شرط اساسی در نیل به پایداری محیطی برقراری تعادل پویا میان نظام‌های متفاوت محیط است، یعنی تعادل میان نظام‌های بوم‌ شناختی، نظام‌های اجتماعی – فرهنگی و نظام‌های اقتصادی. بنابراین «معماری پایدار» نیز به عنوان رویكرد ایجاد محیط پایدار بر «معماری حساس به محیط» مبتنی است. تعابیر و تعاریف متفاوتی از «حساسیت محیطی» ارائه گردیده است. تعدد این تعاریف نشان از عدم وفاق بر مفهومی واحد از پایداری دارد كه می‌تواند به دلایل متفاوت سیاسی، اقتصادی و زیست محیطی باشد. امروزه اصطلاح معماری پایدار برای گسترة وسیعی از رویكردهای حساس به محیط بكار می‌رود: از معماری سنتی كه به عنوان نوعی از معماری با گرایش به سمت پایداری بوم شناختی و اجتماعی شناخته می‌شود، تا برخی دیگر كه «با ایجاد آشتی و تعامل میان فن‌آوری و زیست بوم كوشیده‌اند ویژگی‌های مفید هر دو را به كار گیرند. اگر چه هر یك از این رویكردها را افرادی متفاوت مطرح كرده‌اند، در كل، همه آنها در مورد یك موضع باهم توافق دارند، این كه ساخت محیط مصنوع باید با در نظر گرفتن منابع طبیعی موجود و حفظ آنها برای آیندگان انجام پذیرد.

- «خلق محیط انسان ساخت و مدیریت متعهدانة آن بر مبنای اصول بوم سازگاری و بازدهی منابع. این اصول عبارتند از: كمینه كردن مصرف منابع تجدید ناپذیر، ارتقاء و بهبود شرایط محیط طبیعی و كمیته آسیب‌های بوم شناختی بر محیط»

- بر اساس طرح "OECD" بناهای پایدار، بناهایی تلقی می‌شوند كه «كمترین تأثیرات مخرب را بر محیط‌های ساخته شده (مصنوع)‌ و طبیعی مجاور و بلافصل خود و نیز ناحیة اطراف‌شان و همچنین زمینة كلی خود داشته باشند. ساختمان‌های پایدار به تمام چرخه حیات ساختمان، محیط با كیفیت، كاركرد مطلوب و آینده توجه می‌كند.»

- «طراحی پایدار و همگن، طراحی‌ای تلقی می‌شود كه در آن هر جزیی به عنوان بخشی از كل بزرگ‌تر به خوبی مورد توجه قرار گیرد.»

- «معماری پایدار دربردارنده آمیزه‌ای از ارزش‌های زیبایی شناختی، محیطی، اجتماعی، سیاسی و اخلاقی است.»

- «طراحی پایدار به مفهومی درونی و اساسی از مكان منتج خواهد شد. فرآیندی كه به احیا شدن بیش از تحلیل بردن می‌انجامد و در واقع علم و هنر برقراری ارتباطی مناسب بین محیط انسانی و جهان طبیعت است.»

با توجه به این تعاریف و بسیاری موارد مشابه می‌توان به طور خلاصه معماری پایدار را معماری دانست كه: نسبت به ویژگی‌ها و شرایط محیطی و مكانی خود پاسخگو و كنش‌مند است و از قابلیت‌های بستر بوم‌شناختی برخوردار خواهد بود، یعنی کمترین صدمات را بر محیط زیست دارد. علاوه بر این نسبت به تغییرات، شرایط و نیازها، انطباق پذیر و در نتیجه تداوم پذیر است و به واسطه برخورداری از ویژگی‌های مكانی، متمایز و قابل تفكیك است.

نوع فایل: word

سایز:939 KB  

تعداد صفحه: 14

قیمت فایل فقط 3,600 تومان

خرید

برچسب ها : انسان ، طبیعت و معماری , انسان ، طبیعت و معماری , انسان , طبیعت , معماری , پایداری , محیط , عماری پایدار , حساسیت محیطی , طرح OECD , پایدار و همگن , تحقیق , جزوه , مقاله , پایان نامه , پروژه , دانلود تحقیق , دانلود جزوه , دانلود مقاله , دانلود پایان نامه , دانلود پروژه

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 4728
  • کل نظرات : 22
  • افراد آنلاین : 82
  • تعداد اعضا : 13
  • آی پی امروز : 133
  • آی پی دیروز : 133
  • بازدید امروز : 177
  • باردید دیروز : 242
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 5
  • بازدید هفته : 8,463
  • بازدید ماه : 8,463
  • بازدید سال : 109,946
  • بازدید کلی : 1,411,671